Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

apokalypsa

21. 8. 2010 10:08
Bud - anebo

Zrejme nezafungovala ona nasledna gentlemanska dohoda. A co pak s tim? Na jedne strane financni ztrata, na druhe strane ztrata dobreho jmena.

0 0
možnosti

opatov

17. 8. 2010 17:27
pojištění nic neřeší

Znalec, pokud má na svoji činnost živnostenské list nebo jiné oprávnění, samozřejmě se může pojistit, stejně jako advokát nebo daňový poradce. Je to tzv. pojištění odpovědnosti. říká se tomu taky pojištění blbosti, což je přesnější. 

Prokázanou škodu může pojišťovna zřejmě po složitém dokazování nahradit.

Teoreticky se může pojistit i obchodník. Spíše se však pojišťují vedoucí zaměstnanci na to, že způsoběj galerii nebo aukční síni škodu špatným rozhodnutím (to jest, že koupili draze falzum, které nelze vrátit).

0 0
možnosti

petrph

18. 8. 2010 8:02
Re: pojištění nic neřeší

Taky bych se divil, na jaké pojištění odpovědnosti by pojišťovna i znalci přistoupili. Na straně jedné riziko vyplácení škod v milionech, na straně druhé, jak vysoké pojistné by znalci byli ochotni platit - museli by ho zakalkulovat do poplatků za odhady, které provádějí. No a na straně třetí, určitá metodika a garance kvality práce. Postup že jeden znalec se podívá na obraz a řekne "jasnej originál", a druhý (v galerii) "jasný padělek", by asi analytiky v pojišťovně moc nepotěšil...

0 0
možnosti

Ježikača

17. 8. 2010 17:20
anžto jsem rýpavá,

vztahují se na podobné případy plnění nějaké pojišťovny? jinka je to krásná prasárna. neznám okolnosti, ale vyvolala NG nějaké šetření? a vyvodí se ze zřejmého podvodu nějaké důsledky? děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3157x
Antikvář pražský a koncesovaný odhadce.