Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

opatov

12. 9. 2010 14:49
Obhajoba komunizmu

Myslím, že ten seriál nechce být obhajobou života za komunizmu. Veze se pouze na vlně nostalgie. Lidi tam viděj své trabanty, mixery, kuchyňské linky. Vzpomínaj jak se oblékali, jak vypadali podniky a restaurace. Komunistickou minulost nelze vymazat, můžeme ji ale poznávat. Vždyť to byl jeden velký sociální experiment, který odhalil naše skutečné vlastnosti a schopnosti. Co vy na to????

0 0
možnosti

ELAPHURUS

12. 9. 2010 15:17
Re: Obhajoba komunizmu

Asi jsi žádný díl neviděl... Naopak tento seriál dělá z celé komunistické historie PADESÁTÁ LÉTA... Jsem rád, že jsem se dožil roku 1989, ale i v dětství a mládí jsem se mnohdy cítil idylicky a to má rodina rozhodně nebyla motorem komunistické mašinérie... Když jsme o západní Evropě toho moc nevěděli, nemohli jsme toužit a závidět. A naopak když jsme později navštívili např. 10 zemí jihu a západu Evropy, viděli jsme klady i zápory. Řeší tam věci, které máme už desítky let ( třeba i z toho odporného komunismu ) dávno vyřešené....

0 0
možnosti

buxus

12. 9. 2010 12:59
Tady nejde o lži či úmyslné nepravdy

... nebo obhajobu totalitního režimu. Jde spíš o to, že lidé, kteří seriál dělali už zapomenuli na drobné reálie, které byly jiné. Je to to samé, jak když kdysi natáčeli filmy z prostředí Protektorátu a náš děda se rozčiloval, že to bylo všechno úplně jinak.  A taky ty filmy neobhajovaly fašismus, jen prostě měly chyby, které pro pamětníky ten děj znehodnocovaly.

0 0
možnosti

ELAPHURUS

12. 9. 2010 13:14
Re: Tady nejde o lži či úmyslné nepravdy

Naprosto přesně vystiženo R^R^R^ !!

0 0
možnosti

ELAPHURUS

12. 9. 2010 12:38
Ano my starší víme,

že nejméně 50 % seriálu je lež.....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS