Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

vena65

19. 4. 2012 12:17
Obávám se

že s takovým názorem v naší společnosti tvrdě narazíte jako narazil Bárta. Ode mně máte karmu.R^

0 0
možnosti
JK

J.K.S

19. 4. 2012 12:10
Jestli je takové chování mezi podnikateli běžné,

tedy to, že uplácejí, pořizují si odposlechy, aby získali výhodu při jednání, chovají se jako car báťuška, pak se nemohou divit, že u nás je označení podnikatel pejorativní a znamená spíše mafián či gauner.

0 0
možnosti
Š

Šummmi

17. 4. 2012 12:51
Mocní tohoto státu předhodili lidu kost...

Když kapitán fotbalového mužstva dá záložníkovi úplatek, aby mu přihrával do gólových šancí, nikdo to jako úplatek asi brát nebude.

Když však dá brankáři jiného mančaftu úplatek, aby pustil gól, tak to úplatek je.

Když dá sudímu uplatek, aby pískal pro nás, tak to úplatek je a ještě zneužití funkce.

Bártův případ je ten první a nám budou tvrdit, že to je závažná úplatkářská aféra. Nedejme se oklamat.....;-€

0 0
možnosti
C

carolusI

16. 4. 2012 20:36
Je to jen pimprlové divadýlko

jak zlého Vítka načapali na švestkách. A za špagátky tahají opravdoví zlí vlci. Ti vidět nejsou a my jim to divadýlko máme zbaštit. Někteří to bohužel baští i s navijákem.

1 0
možnosti
VD

vonstenberg

15. 4. 2012 16:06
:)

Autorovo tvrzení "méně úspěšným kolegům" je vcelku úsměvné vzhledem k poslaneckému platu včetně náhrad cca 100 000,-Kč a to nevím, zda-li nebyli namontováni do dozorčích rad atd. Takže pokud to připadá autorovi normální, rád bych připomněl, že drtivá většina lidí v ČR nedosahuje ani na průměrný plat.... A pokud hovoří o obálkách, ano, jedná se o normální způsob vyplácení zbytku mzdy těch úžasných, dokonalých podnikatelů, kteří vůbec nepodvádějí stát, který to koneckonců toleruje, ne-li podporuje svojí politikou. A směřuje to pouze k jednomu, naprosté neschopnosti státu vybírat daně, kdy si svojí neschopnost nahrazuje nesmyslným zdaněním takřka všeho, co se mezi lidmi pohybuje.... A o korupci nemluvě....

0 0
možnosti
JR

raz

15. 4. 2012 11:29
Posuzovat jestli B. dával ze svého nebo z cizího je nesmysl

Pachatelem trestného činu podplácení podle § 161 tr. zák. může být kdokoliv, kdo poskytne, slíbí nebo nabízí úplatek osobě, obstarávající věci obecného zájmu. Podstatou jednání pachatele trestného činu podplácení podle § 161 tr. zák. je úplatkem dosáhnout,aby v souvislosti s obstaráním věcí obecného zájmu bylo osobou tuto věc obstarávající (podplácenou osobou) vyhověno požadavku pachatele.(Usnesení Nejvyššího soudu České republiky sp.zn. 7  Tdo 582/2008, ze dne 9.7.2008)

Na výsledek odvolání tak nebude mít žádný vliv, zda B. dával peníze ze svého nebo z cizího, ale jen to, zda za tyto peníze chtěl získat výhodu, která bude soudem hodnocena jako „veřejný zájem“ což učinil soud prvního stupně. Dále bude při odvolacím řízení posuzováno  to,jestli příjemcem (Kočí.Škárka)  byla Bártou požadovaná  výhoda poskytnuta, což  je totmo případě  sporné. Podle mého názoru dodržování zásad poltické etiky do této kategorie"veřejný zájem" patří a k podlácení rozhodně došlo i když ve stadiu pokusu.

3 0
možnosti
ZK

SID09

15. 4. 2012 11:36
Re: Posuzovat jestli B. dával ze svého nebo z cizího je nesmysl

Řekněme, že soud rozhodl jakž, takž spravedlivě. Proč však policie a soudy jsou tak rychlé, pokud dochází k předávání soukromých financí a jsou tak žalostně pomalé, když se jedná o rozkrádání veřejných prostředků ? !!?

0 0
možnosti
PK

Psychorův klon

15. 4. 2012 10:35
To se nám to tu zvedá vlnka solidarity s Vítkem

Jeho plán na vstup do politiky jako dobře fungující a prosperující firma s plánem desetiprocentní participace na veřejných zakázkách je zapomenut? Je vidět, že superguru Vítek dokázal odháčkovat i dost mozků internetových klikačů. Jeden si tu dokonce bere do úst proces z Horákovou a myslí to smrtelně vážně. Berete tu za standard bezúročné půjčky /prej půjčky/ lidem v poslaneckém klubu za to, že nebudou hlasovat ani diskutovat proti zájmům ABL. A to i půjčky lidem, kteří nepatří do okruhu přátel Vítka. A to půjčky na ruku, bez jakýchkoli záruk. A také půjčky lidem, kteří je vůbec nepotřebovali a disponovali nemalou částkou na svém účtu. Kruh se uzavírá.

4 0
možnosti
JR

raz

15. 4. 2012 11:47
Re: To se nám to tu zvedá vlnka solidarity s Vítkem

R^

0 0
možnosti
F

fotograf

15. 4. 2012 10:31
Bárta dává ze svého

S článkem souhlasím na celé čáře. Tato aféra svědčí o tom, jak prohnilý a závistivý je český člověk. V kriminále platí - dva jsou rada tři zrada. Bártu zradily kamarádi. ti kterým pomohl. V Česku je to běžné. Cikán by to neudělal. V parlamentě je výkvět. Co takhle vyhlásit ukaž si na svého kmotra. V každém okrese by lidé měli možnost ukázat na ty co rozkrádají veřejné zakázky. Ti by i bez soudu byli vyloučeni z voleb. Nebo skutečně platí, že v Česku nekradou jenom ručičky od hodinek nebo co je doma to se počítá? Na Bártu by určitě nikdo neukázal, rozdával ze svého. Jarda

2 0
možnosti
PK

Psychorův klon

15. 4. 2012 10:35
Re: Bárta dává ze svého

pokud uplácím ze svého, je to tedy v pořádku.;-D

0 0
možnosti
PK

bakules

15. 4. 2012 8:56
karmu jsem dal

ale vadí mě že to co popisujte provazelo různé špiclování,odposlouchávání,vydírání.

0 0
možnosti
BG

Brambora Horká

15. 4. 2012 8:32
Konečně věcný a naprosto trefný rozbor situace!

R^R^R^ pokud bude odvolání pana Bárty vedeno tímto směrem pak věřím, že bude očištěn!

2 0
možnosti
JR

raz

15. 4. 2012 11:31
Re: Konečně věcný a naprosto trefný rozbor situace!

Jakým směrem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3157x
Antikvář pražský a koncesovaný odhadce.