Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J29a64n 48M94r75s31k67o64š

26. 1. 2013 10:14

Snad také je rozdílné a rozhodující, že ta jedna, i když cizinka, spolu se svým mužem tím Československem dlouhá léta žila, a v Československu pak žila, a děti české měla. Dá se to říci o té druhé?

0 0
možnosti
PP

P46e79t10r 42P79á97l21k75a

25. 1. 2013 11:03

výborný blog.

Opravdu jsem si myslel, že paní Charllotta se naučila česky až po manželově zvolení. Vy dobře. R^

3 0
možnosti

Dávám karmu. Volím Schwarzenberga, ale to rozhodně neznamená, že bychom měli používat překroucené argumenty.

To ale platí i pro druhou stranu. Pokud je námitka proti paní Therese ta, že je to cizinka, tak cizinkou stejně tak byla i paní Charlotte.

4 0
možnosti
PD

Pane Burdátši, úvodní atak byl "je to cizinka". Cizinkou byla i Charlotte Garrigue Masaryk, byť mohla umět česky lépe než Palacký. Argument ohledně umění/neumění zvládat jazky český byl uveden až poté, jako podpůrný (secundus).

5 5
možnosti
Foto

dobrý den, nemyslím, že jde prvotně o to, jak kdo je na tom s čestinou, jde o to pouze něco najít, bohužel se našla žena nevšedního života, a pokud se na blogu mohu dočíst...ať jde zpátky do Afriky nebo že vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu bude třeba na hradě stavenbních úprav, tak mi to hází světlo i na toho, koho propagují.

2 3
možnosti

Díky za zajímavou informaci. Nemyslím si, že by informace o neznalosti češtiny byla šířena ve zlém. Ale je pravda, že lež není řešením. Doufejme, že pravda jednou pravdou zvítězí, protože teď dostává docela nakopáno. A já mám dojem, že ze strany volebního týmu pana Zemana trochu více.:-(

3 3
možnosti
MJ

hihihi - zato Zemanovy nepřesnosti byly lži ve zlém. Ale nezoufejte, je to lidské.

1 1
možnosti
Foto

Velmi zajimave, opravdu jsem nejak automaticky predpokladal, ze Masarykova cesky neumela. Na mojem rozhodnuti volit KS to vsak nic nemeni.

2 2
možnosti
MD

Uvazl jste v me ryzovaci panvi. Diky.

1 0
možnosti
MN

davam karmu. Ale pro ty skalni Schwarzenbergovce to je jen slaby argument.. Dokonce jsem si tady na Idnesu precetl, ze vlastne ani drmoleni pana knizete, ani jeho spatna cestina neni na zavadu .. tak mne napada v souvislosti s timto clankem ono prislovi .. proc hazet perly svinim ....// doufam ze si to nektery z privrzencu pana knizete prelozi tak, ze o jeho sympatizantech jsem prave rekl, ze jsou svine ...nene prosim ono prislovi tak skutecne zni a clovek s prumernou inteligenci jej pochopi, co tim chteli nasi predci rici

8 7
možnosti
LT

vy jste opravdu všude :).... Vaše věta "člověk s průměrnou inteligencí jej pochopí" mi velmi připomněla jistého MZ..... nedávno jsem někde četla, že podobné věty používají manipulátoři..... svým způsobem urážíte všechny, kdo to čtou, ale to vy jistě s Vaší inteligencí víte;-)

9 4
možnosti
Foto

Zajimavá informace. Nicméně to nemění nic na tom, že se paní Swarzenbergová může češtinu doučit. A i kdyby se ji nedoučila, tak by to neměl být klíčový důvod pro nezvolení Karla Swarzenberga prezidentem.:-)

14 10
možnosti
JM

A až český prezident s manželkou pozvou na novoroční oběd českého předsedu vlády s manželkou, tak budou mluvit prostřednictvím tlumočníka, příp. německy? Rv

9 5
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3157x
Antikvář pražský a koncesovaný odhadce.